Algemene voorwaarden

Huur voorwaarden Finse blokhut Sauerlandhome

Vor dem Immesberge 16
Sudeck/Diemelsee

1. De aanvang van de huurperiode is van op de overeengekomen aankomstdag om 15 uur en eindigt op overeengekomen vertrekdag om 10.30 uur. Afwijkende tijden zijn beperkt mogelijk na overleg en indien de beschikbaarheid dit toelaat.
Wij verzoeken u de periode te controleren om eventuele misverstanden te voorkomen.

2. Binnen 7 dagen na de boeking moet de boekingsbevestiging worden teruggestuurd en dient 30% van de totale huursom zijn te worden betaald.

De huursom is exclusief de kosten van de eindschoonmaak €50,-, bedlinnen €7,50 p.p. en het verbruik van gas, water en elektra en de eventuele kosten van een huisdier. Deze kosten dienen bij uitchecken contant aan de beheerder te worden voldaan.

Het restant van 70% van de huursom dient uiterlijk 14 dagen voor aanvang van de huurperiode te zijn overgemaakt op rekening NL35 INGB 0001398906 t.n.v. R.J Nieman te Amersfoort (retour borg zie punt 14).

Na ontvangst van de boekingsbevestiging verzenden wij u verdere informatie over het ophalen van de sleutel, inventaris en overige informatie.

De reservering is definitief van kracht zodra de eerste termijn van 30% is voldaan en de getekende huurovereenkomst ontvangen is.

3. De huurprijs is exclusief het gebruik van elektra, water en gas en exclusief verplichte eindschoonmaak. De kosten voor de verplichte eindschoonmaak bedragen € 50,-. Kosten gebruik Gas: € 2,30 m³, elektra: €0,30 per kWh en water: €5,- per m³. Deze kosten worden contant bij vertrek afgerekend alsmede de schoonmaakkosten. Bedlinnen is op de locatie aanwezig.

4. Bij annulering tot 21 dagen voor aanvang van de verhuurperiode is de helft van de huursom (excl. waarborgsom) te voldoen, tenzij het in deze periode alsnog wordt verhuurd. In dat geval wordt €50,- in rekening gebracht.

Bij annulering 1 week voor aanvang van de verhuurperiode zal 90% van de huursom (excl. waarborgsom) verschuldigd zijn.

Bij annulering vanaf 2 dagen van tevoren zal 90% (excl. waarborgsom) verschuldigd zijn of vanaf de eerste dag van de verhuurperiode de volledige huursom (excl. waarborgsom).

Annulering dient schriftelijk per e-mail of brief of telefonisch te geschieden.

Wanneer het telefonisch geschied moet er binnen twee weken een schriftelijke bevestiging worden gestuurd.

Wanneer het te huren object door overmacht of toedoen van derden niet beschikbaar is voor de verhuur, zal de verhuurder de totale huursom direct retourneren aan de huurder, zonder dat de verhuurder voor genoegdoening c.q. vervanging hoeft te zorgen.

5. Tijdens uw verblijf is het object verzekerd met de verplichte verzekering (brandverzekering) die in Duitsland geldt. U bent niet verzekerd voor annulering, diefstal, inbraak, verlies of vervreemding van eigen goederen. Hiervoor dient u een annulerings- en reisverzekering af te sluiten.

De verhuurder is niet aansprakelijk voor diefstal, inbraak, verlies of vervreemding van uw goederen of schade aan huis en/of personen.

6. Tijdens uw verblijf is de huurder aansprakelijk voor het gehuurde. Bij schade, vervreemding of verlies veroorzaakt door de huurder dient de huurder dit direct bij de verhuurder te melden en de verhuurder hiervoor schadeloos te stellen.

De waarborgsom, welke van te voren is betaald, zal hiervoor worden aangewend en indien het bedrag niet toereikend is, is de huurderverplicht de verhuurder schadeloos te stellen en het ontbrekende bedrag te voldoen. Gelieve niet zelf over te gaan tot het aanvullen van beschadigde of gebroken inventarisgoederen als servies/ glaswerk, enz. Bij schade, vervreemding of verlies buiten de schuld van de huurder om, zal deze hier niet voor aansprakelijk worden gesteld, maar dient dit bij constatering aan de verhuurder te melden.

7. Bij ernstige schade of dringende reparaties dient u direct contact op te nemen met Sauerlandhome (nummer ontvangt u bij de boekingsbevestiging) of Rita Döring. Rita woont tegenover het huis op nummer 32. Rita of Sauerlandhome zullen maatregelen treffen om de problemen te verhelpen.

8. Sauerlandhome heeft ten allen tijde toegang tot de woning om controle uit te voeren. Hetzelfde geldt voor werklieden om dringende reparaties uit te voeren.

9. Het gehuurde is uitsluitend bestemd om te worden gebruikt als recreatieruimte.

Het gehuurde bevindt zich in een omgeving met meerdere bewoners. Overlast, lawaai, etc. dient te worden voorkomen. Indien de huurder voor overlast zorgt, mag de verhuurder de verhuurperiode direct beëindigen zonder dat de huurder recht heeft op restitutie van de huurprijs.

10. De woning is ingericht en te huren voor maximaal 6 personen. Het is daarom niet toegestaan het huis met meer bewoners te bewonen, behoudens schriftelijke toestemming van Sauerlandhome.

11. Huisdieren zijn toegestaan € 12,50 per huisdier per verblijf. Deze kosten worden bij vertrek afgerekend alsmede schoonmaakkosten. Er zijn maximaal twee huisdieren toegestaan.

12. Roken is niet toegestaan.

13. Het huis dient bij vertrek bezemschoon te worden achtergelaten.

14. Binnen 14 dagen na afloop van de huurperiode wordt de waarborgsom teruggestort op de rekening van de huurder, na aftrek van eventuele schade veroorzaakt door de huurder of het ontbreken van goederen na controle. De borg bedraagt € 150,- per verblijf.

15. Bij de woning is een hot-tub aanwezig. De verhuurder is niet aansprakelijk voor schade welke voortvloeit samenhangt met de hot-tub.

Gebruik geen drugs of alcohol voor of tijdens het gebruik van de hot-tub om bewusteloosheid en mogelijke verdrinking te voorkomen.

Ook mensen met hoge bloeddruk en klachten zoals pijn op de borst of kortademigheid kunnen een hot-tub minder goed verdragen.

16. De verhuurder is niet aansprakelijk voor schade/letsel ontstaan door gebruik van de Weber BBQ buitenkeuken, of houtkachel.

17. Dit huis beschikt over een draadloze internetaansluiting waar u (kosteloos) gebruik van kunt maken. In Duitsland is het ten strengste verboden illegaal van internet te down-/ uploaden of te streamen! Hier staan hoge boetes op en het wordt streng gecontroleerd. De huurder is zelf aansprakelijk voor het eigen internetgebruik en indien er boetes worden opgelegd, worden deze aan de huurder doorberekend.

Related Posts